tiistai 30. kesäkuuta 2015

Ajatuksia meikkaamisesta

Vaikka olen ollut äitiyslomalla tässä tovin jo, niin olen yrittänyt meikkailla omaksi iloksi aina kun Rumpali suo äidille vapaahetken. Näitä hetkiä on ollut aika harvassa kiitos hampaiden teon. Mutta välillä on ollut terapeuttista tarttua siveltimiin ja loihtia väsyneen mutsin tilalle huolitellumpi lyyli.

Monesti kuulee sanottavan että naiset meikkaa miehiä ja ns. kilpailijoitaan varten, mutta kyllä minä sudin puuterit pintaan ihan vain omaksi ilokseni. Nuorempana ehkä ajatteli olevansa kauniimpi meikillä, mutta kyllä meikäläinen kotioloissa usein meikittä pyörii vaikka vieraitakin tulisi. Kaupassakin voin käydä ostoksilla meikkaamatta. Myönnän kyllä että aluksi olo tuntuu kovin alastomalta ilman kissarajauksia ja ripsiväriä.

Miksi sitten Malmini pursuaa meikkejä jos meikkaan huvikseni? Miksi kynsilakoille on pitänyt hommata Helmerinsä? Miellän meikkaamisen ja kynsien laittamisen harrastukseni aivan kuten tämän blogin pitämisenkin. Yksi harrastus muiden joukossa. Iloittelen luomivärien monilla sävyillä kun siltä tuntuu tai sitten turvaudun turvaväreihin kun haluan olla huolitellumpi minä. Jos olen oikein rohkealla tuulella niin lisään meikkiin huulipunan. Meikkaaminen on kuin leikkiä väreillä - kankaana on vain omat kasvot. Kynsilakkojen kanssa on vielä helpompaa leikitellä - harmi vain että se on jäänyt Rumpalin syntymän jälkeen todella minimiin. Oikeastaan blogini syntyi innostuksesta meikkaamiseen ja kosmetiikkaan.

Kuten missä tahansa harrastuksessa, myös meikatessa on aina mahdollista kehittyä tekniikoissa. Pitkän tauon jälkeen tuntuu aina huteralta aloittaa silmämeikin tekeminen, tuntuu että siveltimet lentää seinään ihan just kun varjostukset eivät näytä yhtään symmetrisiltä ja kissarajauksetkin on vain sinnepäin. Seuraavalla kerralla kaikki tuntuukin taas tutummalta ja muutamien Youtube-videoiden jälkeen inspiraatiokin nousee entisiin lukemiinsa.

Millainen on sinun suhtautumisesi meikkihetkiin?
Onko se pakkopullaa vai enemmän leikkihetkiä?


20131215_132743

torstai 25. kesäkuuta 2015

Verkkokauppa esittelyssä: Makeup Revolution

Postaussarja jatkukoon... Makeup Revolution on ollut yksi uusimmista tuttavuuksista mitä tulee verkkokauppoihin. Selkeät nettisivut omaava ja koko ajan uusia tuotteita sivuilleen tuottavaan verkkokauppaan satuin törmäämään sattumalta. Ja tuo törmäys on muutaman tilauksen poikinutkin...

Verkkokaupassa on helppoa asioida. Ja uutuuksia on tullut jatkuvalla syötöllä. Tarjolla on paljon ns. dupe-tuotteita. Eli kalliimman brändin tuotteesta on tehty vastaava edukkaampi versio, esimerkkinä Loracin paletit joista edukkaampaa versiota edustaa tuo alimman kuvan Iconic Pro paletti.

Itsellä on kokemusta lähinnä luomiväreistä muutamista huulituotteista, mutta hyvältä vaikuttaa tähän saakka. Hinnatkin ovat todella kohtuullisia. Maksutapana itsellä PayPal ja tilaukset ovat tulleet melko ripeästi postiin. Muutama viikko taitaa olla keskimääräinen toimitusaika. Tuotteet pakattu aina runsaaseen kuplamuoviin ja vain kerran on iso tilaajalahjaksi saatu aurinkopuuteri ollut rikki (josta en jaksanut edes reklamoida koska sävy oli minulle aivan liian oranssi enkä olisi uutta kappaletta tullut käyttäneeksi).

Makeup Revolution pitää usein erilaisia kampanjoita jolloin tilauksen saa postikuluitta tai tuotteita on alennettuun hintaan tarjolla. Voit tilata verkkokaupan uutiskirjeen sähköpostiin jos haluat saada näitä tarjouksia sähköpostiin.

Itse en ole hetkeen tilannut ostoähkyssäni, mutta muutama juttu voisi tuolta kiinnostaa sen verran että täytyy ihan harkita tilausta...


SP

SP
  sp

maanantai 22. kesäkuuta 2015

La Roche-Posay Eau Thermale -lähdevesi

Tämäkin Livboxin mukana tullut tuote olisi mahdollisesti jäänyt testaamatta jos se ei boksin mukana olisi tullut. Noh, olisinko jäänyt jostain mullistavasta paitsi? Kenties, jos kasvoille sumutettava lähdevesi on sellainen... No onhan tämä ihan kiva!

Tuote on tarkoitettu kuivalle/herkälle iholle esimerkiksi kasvojen puhdistuksen jälkeen tai esimerkiksi rauhoittamaan ihoa auringon oton jälkeen. Miehet voivat tätä käyttää ihon toppuutteluun parranajon jälkeen. Koska tuote on vaan vettä (lähdevettä) niin se soveltuu myös lapsille käytettäväksi. Lähdeveden sisältämät mineraalit ja hivenaineet rauhoittavat ärtynyttä ihoa. Tuotteella on muuten Allergia- ja astmaliiton tunnus.

Käyttöohjeena on suihkuttaa vettä kasvojen tai vartalon iholle ja antaa imeytyä muutama minuutti. Ylimääräisen veden voi imeyttää kasvopaperiin. Omassa käytössä en ole kokenut tarpeelliseksi pyyhkiä "ylimääräistä" pois kasvoilta. Tämä muuten on aivan loistava lenkin jälkeen jos haluaa hieman viilennystä, mutta ei halua poistaa meikkiä vielä. Myös kasvoveden sijaan olen tätä sumutellut kasvoille. Käyttötapoja on monia.

Ihan oman käyttökohteen keksin tälle sattumalta kun piti yöllä maukuva kissa karkottaa makuuhuoneen oven takaa. Nappasin tämän käteen ja sumutin mirriä kohden. Jo pelkkä ääni riitti pelästyttämään misun etäälle ilman että metrin päässä nukkuva lapsukainen heräsi ennen aikojaan. Muutoinkin yöunet kun ovat melkoisen katkonaiset tällä hetkellä. Ja koska tuote on vain vettä, ei mirrille tunteiden viilennyksestä ole harmia - paitsi että joutuu pesemään itsensä tunteitaan loukattuani. Mutta sain jatkaa uniani hetken verran.

Ostaisinko itse tätä uudelleen? 150ml maksaa noin 10 euroa. En usko ostavani, koska kissakin on oppinut tämän äänen jo kaukaa ja huutelee nyt vähän kauempaa, vesisumun ulottumattomista...Muutoin La Roche-Posayn tuotteet ovat alkaneet kiinnostamaan itseäni.


La Roche-Posay  Eau Thermale -lähdevesi

lauantai 20. kesäkuuta 2015

Suosikkituoksujani tällä hetkellä

Tässä kolme tämän hetkistä suosikkiani jotka siis omistan täysikokoisina. Olen päättänyt olla ostamatta uusia hajuvesiä ennen entisten loppuun käyttämistä (ellei löydy joku ihan must have-tuoksu joka on tyyliin kausituote ja vain hetken aikaa saatavilla, tiukka rajaus ostelun suhteen siis...)

Ensimmäisenä Avonin Outspoken by Fergie. Tästä sain testerin viime vuonna jostakin ja hullaannuin täysin. Metsästin pullon ja vartalovoiteen. Hajuvesi on naisellinen, nenääni hyvin vahva, hedelmäisen kirpeä. Alkaa suustani kuulostamaan jo viinien kuvailulta! Ilmeisesti tämä on saapunut Avonin valikoimaan vuonna 2010. Tämä on yksi iltaisin käytettävistä tuoksuista. Myöskään töihin tätä en laittaisi, sillä mielikuvat tuoksusta kohdistuvat vahvasti juuri iltaelämään.
 
Toinen suosikkini on ollut Kate Mossin Vintage vuodelta 2009. Hedelmäisen kukkainen tuoksu on mielestäni juuri omiaan iltarientoihin. Päivällä sitä en osaa käyttää ollenkaan.

Ja kolmantena tulee tämä So...? Eternal. Tästä tulee mieleen ensitreffit mieheni kanssa. Minulla oli tätä yllä kun kohtasimme ensimmäisen kerran Hämeenlinnassa vuonna 2011. Tämäkin on hedelmäisen kukkainen, mutta vienohko tuoksuinen. Tätä voin käyttää päivälläkin - aina kun raaskin sitä käyttää... Hauska yksityiskohta pullossa on pullon pohjalla oleva "timantti". Tämä on sitä arjen luksusta!

Itse olen toivottoman huono kertomaan ja kuvailemaan tuoksujen vivahteista ja eri nuoteista. Siksi vinkkaan teidät tänne. Eli Fragrantica.com on paikka josta kannattaa etsiä tietoa hajuvesistä, tietokanta on varsin kattava ja itse olen aina löytänyt haluamani.

Mikä on sinun Top3 hajuvetesi tällä hetkellä tai edes tällä viikolla?
 


Suosikkituoksujani tällä hetkellä

torstai 18. kesäkuuta 2015

Biorion ravintolisä hiuksille

Olen kirjoitellut blogissa siitä, että olin mukana Livboxin testikäyttäjäryhmässä kokeilemassa suomalaista Orionin Biorion ravintolisää hiuksille. Biorion kapselit sisältävät biotiinia, seleeniä, sinkkiä, kuparia, L-kysteiiniä, hirssiuutetta, rautaa, E-vitamiinia ja erilaisia B-ryhmän vitamiineja. Kaikkia hyviä juttuja hiusten kannalta siis. Lisäksi omat kynteni tykkäsivät tästä kuurista myös. Pituutta kasvoi hurjasti eikä kynnet liuskoittuneet ja katkeilleet entiseen tapaansa.

Tuotetta suositellaan henkilöille joilla hiukset ohenevat tai lähtevät esimerkiksi vaihdevuosien, raskauden/imetyksen, stressin, ikääntymisen tai laihdutuksen aikana. Biorionin ottaminen on helppoa, yksi kapseli päivässä riittää. Tuote on gluteeniton, laktoositon, soijaton ja hiivaton. Sopii myös raskaana oleville ja imettäville, joka itselleni on tärkeä seikka. Kaikki ravintolisät eivät raskauden/imetyksen aikana ole suositeltavia otettavaksi. Tuotetta ei suositella alle 18-vuotiaille. 

Kun tallaisiä valmisteita alkaa popsimaan, on hyvä muistaa että tuloksia voi odotella noin 2-6 kk kuluttua aloittamisesta. Nämä eivät korvaa terveellisiä elämäntapoja eli mikään ihmelääke tämä tai muutkaan vastaavat eivät ole. Ihmelääkkeitä ei ole olemassakaan.

Hieno seikka oli se että tuosta 400 testaajan ryhmästämme 89% koki myönteisiä vaikutuksia kapseleiden ansiosta. Itse toki yksi heistä. Koska olin testiajan raskaana tai juuri synnyttänyt, niin en osaa erottaa mikä vaikutuksista oli juuri ravintolisän ansiota ja mikä kuului hormonien työskentelyyn. Siksi olen ajatellut ottaa toisen kuurin kun raskaushormonit ovat varmasti tasaantuneet. Mielestäni tässä hinta-laatusuhde on kohdillaan. 60 kapselin pakkauksella hintaa on noin 37 euroa. Tätä voisin ostaa itselleni ainakin näin kuuriluontoisesti.

Oletko sinä kokeillut jotain hiusravintolisää?



20150108_193203_20150108202710030

maanantai 15. kesäkuuta 2015

Lumene Lab Hydrasmooth silmänympärysvoide

Hydrasmooth silottava ja kosteuttava silmänympärysvoide saapui testattavaksi Livboxin mukana. Jälleen yksi kiva tuote jota ei olisi ehkä tullut ostettua itse, mutta boxin mukana päätyi käyttööni. Tämä sy-voide on kehitetty ylläpitämään ihon suojakerrosta ja vähentämään turvotusta. Lupaa myös viivästyttää ihon ennenaikaista ikääntymistä. Kuulostaa juuri siltä mitä ikäiseni ihminen kaipaa. Voide sopii kaikille ihotyypeille, myös herkälle iholle. Voide ei sisällä parabeeneja, synteettisiä väriaineita tai mineraaliöljyä ja on myös hajusteeton.
 
Voidetta käytetään kuten muitakin sy-voiteita eli levitetään pieni pisara silmänympärysiholle aamuin illoin. Tunnustan että olen todella laiska aamuisin rasvaamaan itseäni joten tätäkin on tullut käytettyä lähinnä iltaisin. Voide on ohutta joten se levittäytyy ja imeytyy ihoon nopeasti ja täydellisesti. Voisin kuvitella että tätä voisi laittaa aamullakin vaikka aikeissa olisikin meikata päivän rientoihin.
 
Pakkauksen ulkonäkö on aika perus ehkä hieman teini-viboja (tuo pinkki väri!)mieleen tuova, mutta mitäpä tuosta kun itse sisältö on oikein toimiva. Vielä kun tätän olisi ympätty peittävyys tummia silmänalusia vastaan, niin tuote olisi täydellinen. Mutta näinkin oikein pätevä sy-voide.
 

Livbox kertoo hinnaksi 18,90 € tuolle 15 ml tuubille. Saatavana vain apteekeista. Hydrasmooth-sarjassa on saatavilla myös kaksi kasvovoidetta, normaali/sekaiholle sekä normaali/kuivalle iholle.
 
Kuuluuko sinun ihonhoitorutiiniin sy-voiteet?
 
 

20150416_124704_LLS
 

20150416_124720_LLS

lauantai 13. kesäkuuta 2015

Kesäkuun Livbox

Kesäkuun laatikko oli ihan kiva. En hyppinyt riemusta, mutta tykkäsin kyllä. Suosikkini koko laatikosta oli tuo Lumenen silmänrajauskynä, jonka sain sävyssä Pearly Taupe. Näitä kyniä onkin hypetetty, joten pakko varmaan ostaa muutama lisää! Mitäs muuta musta laatikkoni sisälsi?

Compeed rakkolaastarit sopii hyvin käsilaukkuun kun uudet kengät hiertää. Lisäksi varpaankynsille voi heittää muutaman kerroksen Rimmelin kynsilakkaa, jonka itse sain neutraalissa sävyssä. Kubiss London Kubiss kivipuuterin nappaan mielenkiinnolla testiin, koska tuotteita onkin kauneusblogeissa viime aikoina vilahdellut melko ahkeraan. Lumene Natural Code Eye Intensifier  Pearly Taupesta ehdin jo aiemmin mainita. Innolla testaan myös Bernard Cassieren sitruuna-minttu kosteuttavan mattafluidin, kesäkainalot suojaa Rexona Maximum Protection Confidense deodorantti. L`Occitanen Verbena suihkugeeliä testaan myös mielenkiinnolla. Lisäksi boksista tuli Jordanin hammasharja suojuksella. Ihan kivoja juttuja siis.
 
Mitäs mieltä muut olivat laatikosta?

IMG_20150609_234555

torstai 11. kesäkuuta 2015

Lush Ultimate Shine

Kesällä on mukava matkustaa kevyesti ja pienin laukuin. Siksi kesälomareissuun on kiva pakata Lushin kiinteitä saippua- ja shampoopaloja. Kuten tämä hiuksille tarkoitettu Ultimate Shine joka lupailee hiuksille uskomattoman kiillon. Sain tämän miehen siskolta lahjaksi ja palanen sai odottaa käyttöön pääsyä tovin, mutta nyt on pakko vinkata teillekin tästä.

Shampoota käytetään kuten tavallista saippuaa, palasta hierotaan käsien välissä tai suoraan märkiin hiuksiin kunnes saadaan mukava vaahto aikaiseksi. Olin aluksi skeptinen tämän suhteen, mutta yllätyin kuinka helposti tällä sai vaahdon aikaiseksi. Ainakin näin muutaman kerran viikossa käytettynä shampoo on tuntunut pesevän hiukset ja hiuspohjan tarpeeksi puhtaaksi- ja kyllä sitä kiiltoakin on havaittavissa.

Plussaa tosiaan siitä ettei turhaa pakkausjätettä synny, säilytys täytyy sitten soveltaa parhaaksi näkemällään tavalla - tai ostaa Lushilta Shampoopalarasia hintaan 4,50 euroa. Muista kuivattaa märkä shampoopala äläkä jätä sitä veden armoille kun et sitä tarvitse...

EDIT. Lush jättää tämän kyseisen shampoopalan pois valikoimastaan, eli kipin kapin hus hus ostoksille jos olet fanittanut tätä shampoota!


Ultimate Shine

maanantai 8. kesäkuuta 2015

Dove talc soft

Doven Talc Soft on antiperspirantti joka sisältää kosteusvoidetta. Suoja hikoilua vastaan sekä ihonhoitoa samassa roll-onissa. Yhtälöön lisätään vielä nenälle ihan ok kevyt tuoksu (joku bloggaaja saattoi kuvailla tuoksua hieman mummomaiseksi? Itse en kokenut tuoksuvani mummomaiselta...).

Otin tämän Livboxin mukana tulleen deon käyttöön heti boxin saavuttua ja olen ollut ihan tyytyväinen käyttäjä. Muutaman kerran olen lenkin jälkeen huomannut vähäistä hien hajua (syytän osin hormoneita!) Osa ihmisistä vierastaa roll-oneita koska niiden kanssa saa aina hetken odotella kuivumista, itse en ole kokenut tätä ongelmaksi. Testasin tätä myös kainaloiden sheivauksen jälkeen enkä huomannut kirvelyä tai punoitusta. Talc Soft on siis ihan ok-tasoinen perusdeodorantti. Edullinenkin se on. 50 ml roll-on maksaa noin 2,50 euroa (Livboxin tuotekortin mukaan).


20150416_124859_LLS




perjantai 5. kesäkuuta 2015

Raskaus ja hiusten harveneminen

Toinen raskautta sivuava postaus vaikka lupasin ettei tästä tule raskaus/vauvablogia. Hiuksiin liittyvillä hakusanoilla blogiin usein päädytään niin tämäkin tänne sopii. Mutta jos raskaus ei aiheena sinua kosketa niin skippaa tämäkin ja seuraava postaus onkin taas enemmän sitä "tuttua ja turvallista" materiaalia.

Raskauden aikana hiukseni olivat todella paksun tuntuiset vaikka toisen kolmanneksen aikana ne tuntuivat rasvoittuvan ihan hetkessä. Tätä kesti joitain viikkoja kunnes tilanne rauhoittui ja hiukset olivat mahtavat. Tuuheat, kiiltävät ja terveen oloiset. Samaan aikaan napostelin kylläkin Livboxin testiryhmäläisenä Biorion-hiusravintolisää. Sekin on saattanut hyvinkin vaikuttaa tuona aikana, ainakin kynnet olivat hurjan kestävät ja kasvoivat pituutta todella nopeassa tahdissa.

Synnytyksen jälkeen alkoikin uudenlainen hormonien heittelehtiminen ja muutama kuukausi synnytyksestä alkoikin hiuksia tippumaan reilusti. Hiuksia harjatessa lavuaarin yllä huomasi kuinka hiuksia alkoi kasaantua ja kasaantua.. sen lisäksi mitä harjaan jäi kiinni. Pelottavaa katsella ohenevia hiuksia. Ajattelin olevani kohta kalju. Hiuksia on nyt tipahdellut tiuhaan tahtiin, joku kertoi teorian että raskauden aikana hiuksia ei tipahtele normaalia määrää ja tuo kaikki tippuu nyt synnytyksen jälkeen... mene ja tiedä, mutta aika kurjalta tuntuu ponnarin paksuus kun vertaa vaikka tuonne keskiraskauden vaiheille.

Monia hiuksia vahvistavia vitamiinilisiä ei muuten saa nauttia imetyksen (tai raskauden aikana) tuo Biorion-hiusravintolisä sopii molempiin tilanteisiin. Siksi söin niitä ja pyrin edelleenkin syömään aina kun vaan muistan. Tuoreen äidin dementia voisi olla seuraavan postaukseni aihe (mutta ei ole!). Olen kuullut vinkkinä että hevosbiotiini voi olla hyvä ratkaisu jos hiustenlähtö vaivaa, eli nämä hevosille tarkoitetut tuotteet (ovat isoissa erissä ja edukkaampia kuin ihmisille tarkoitetut tuotteet). En ole vielä heppakaupassa asioinut, joten en osaa aiheesta enempää kirjoittaa.

Terveellinen ruokavalio ja riittävä veden juominen ovat tärkeitä myös, ihan kaikille siis. Eli tavoitteenani on seurailla vähän paremmin syömisiäni ja myös liikkua ulkona enemmän. Jätän hiusten ohenemisen stressaamisen vähemmälle ja nautin Suomen kesästä. Raskaus vaikuttaa naisen kroppaan mutta jos sille tielle on päättänyt lähteä, niin otetaan kaikki vastaan mitä se tuo mukanaan. Olen päättänyt olla stressaamatta asioista joihin itse en voi vaikuttaa, kyllä ne hormonit jossain vaiheessa tasaantuu. Elämä on ihan kivaa näinkin.

Ihanaa viikonloppua! ♥♥



hands

keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Verkkokauppa esittelyssä: Fyrinnae Cosmetics

Jatketaan postaussarjaa. Tällä kertaa liikumme Suomen rajojen ulkopuolella ja ensimmäisissä indiekosmetiikan ostospaikoistani. Fyrinnaen sivut ovat uudistuneet sitten viimeisimmän tilaukseni ja selkeämpään suuntaan on menty. Vanhat tummat sivut olivat ihan ok-tasoa, mutta nykyinen vaalea ulkoasu on mielestäni parempi. Tuotteiden kuvat pääsevät paremmin esiin vaalealta pohjalta. Kohtalaista englannin hallitsemista tilaaminen vaatii.

Fyrinnaen sivut saattavat välillä olla suljettuina eli jos et ole aiemmin heillä asioinut, voi tämä tulla yllätyksenä kun pitäisi laittaa tilausta sisään. Myös toimitusaika saattaa olla jopa 10-12 viikkoa eli ihan heti et tuotteita saa käsiisi. Kerran olen jopa unohtanut tilanneeni heiltä kun toimituksessa kesti ja unohdin koko tilauksen.. mutta yllätys oli sitä mukavampi!

Suomeen postitus maksaa $4.80 - $10.00 välillä. Heidän sivuillaan on nykyään mahdollista myös seurata tilauksensa kulkua. Pääsivun vasemmasta alareunasta kohdasta Customer service löydät kohdan Shipping ja sitä klikkaamalla kohdan Track my order(s). Voit hakea tilauksen myös sähköpostiosoitteellasi jonka tilauksessa olet antanut. Tällöin saat sähköpostiisi linkin joilla pääset tilauksiasi katsomaan. Maksut olen hoitanut PayPalin kautta.

Fyrinnaen valikoimaan on tullut uusia huulituotteita, mutta tuotteet jotka haluaisin ovat tällä hetkellä loppuunmyyty. En pääse siis tekemään testitilausta. Mutta jos haluat mahtavia luomivärejä ja paljon kaikkea muuta ihanaa, kannattaa tähän verkkokauppaan tutustua. Kerrothan jos innostuit tilaamaan?



SP
 
 
SP
 
 
SP
 
 
sp