sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Faded in the Sun

Luovutin. Olin eilen kaverin tyttären 2-vuotis synttäreillä ja ensimmäiset sanat kaverilta oli "KAMALAN VÄRINEN TUKKA SULLA"...  Joten nyt päässä muhii tuttuun tapaansa suoraväri- Renbowin Fire. Jospa töihin paluu olisi sitten kotoisampi tutussa hiusvärissä. :)

Miehen kamerassa saattaa olla kuvia mun "entisestä" eli siis kamalasta tukasta joten täytyy latailla tännekkin kun mies ja kamera palaa kotiin ensi viikonloppuna.

lauantai 28. heinäkuuta 2012

Elämää neljän kissan kanssa

Kun vuoden alussa muutin yhteen miehekkeen kanssa, mieltäni arvelutti monikin asia. Ensinnäkin tässä asutaan ensimmäistä kertaa elämäni aikana avoliitossa. ja toisekseen asun ensimmäsitä kertaa kotipaikkakuntani ulkopuolella. Mainittakoon että homma on sujunut kiitettävästi kummankin osapuolen mielestä. Mutta tämä osapuoli panikoi hieman muuton alkuvaiheessa homman sujumista.

Panikoinnin kohde oli myös omien kissojen suhtautuminen koko muuttamishommaan yli tunnin matkustamisajan kanssa. Nämä kun eivät lääkäriä (10min) kauemmas ole koskaan matkustaneet kanssani.



Kaikki koolla. Ruoka-aika.


Matka sujui hienosti pienellä maukumisella silloin tällöin. Vanhin kissa taisi ottaa muuttamisen kaikista rennoimmin. Hän se asettui heti kodiksi - liekö dementia jo ettei huomannut ympäristön muuttuneen. Kaksi muuta olivat varuillaan viikkoja. Lisämausteena hommassa oli uusi kaveri- persialainen joka kuorsaa ja röhisee kuin pieni possu. Voin sanoa että nuorin kissani oli pitkään pelokas velipuoltaan kohtaan ja vasta viime kuukaudet ovat sujuneet sulassa sovussa. Kaverukset ovat samana vuonna syntyneet, joten pientä kilpailua on välillä havaittavissa..



Tässä ollaan jo kavereita keskenään.

Minun kannalta neljä kissaa kotona menevät siinä missä kolmekin. Mutta mies ällistelee kissojen vessoista päivässä kertyvää jäte määrää ja samoiten ruuan kulutusta. Mainittakoon että persialainen on lihonnut 200g meidän tullessa taloon.. pientä kisailua siis märkäruuasta ainakin. Raksuja ja vettä kun on aina tarjolla.

Karvaa kissoista lähtee jonkun verran, mutta aiemmin saatoin imuroida asuntoni päivittäin. Nyt isommassa asunnossa ne karvat eivät näyt niin helposti kun tilaa on levittäytyä kaksi kertaa isommalle alueelle. Siivoamisen ja kulujen kasvamisen lisäksi miehekettä ihmetyttää kissojen monipuoliset persoonat. Hänen kissansa on rotutyypillisesti melkoisen flegmaattinen kaveri, joka harvoin haluaa olla sylissä. Omat maatiaiseni taasen häsläävät jaloissa ja komentavat etenkin aamuisin. Ne myöskin vanhinta lukuunottamatta haluavat päästä syliin joka ilta. Mirri ja Viiru ovat miehen uskollisia pelikavereita (makaavat vatsan päällä huristen...)

Täytyy koputtaa puuta että karvaiset lapsukaiset ovat kaikki pysyneet terveinä eli eläinlääkärikuluilta on säästytty. Kaikilla on rokotukset kunnossa, joten tartuntataudeilta meidän pitäisi välttyä. Vanhin kissa tulisi syksyllä käyttää verikokeissa, ihan vain ikänsä puolesta. Haluan varmistua että papalla on kaikki kunnossa. Vanhat kissat kun tulisi 10 ikävuoden jälkeen suositusten mukaan vuosittain käyttää ainakin verikokeessa, josta voidaan selvitellä sisäelimien normaalia toimintaa. Munuaisviat ovat vanhoilla kissoilla yleisiä ja jokainen varmaan tietää ettei kissa näytä sairauttaan ennen kun on jo myöhäistä toimia. Eli muistakaahan pitää kissojen ja muidenkin lemmikkien terveydentilasta huolta.

Jos omakotitaloon joskus pääsee niin viides kissa olisi haaveissa. Exotic olisi miehen valinta kun itse ottaisin löytöeläinkodin kissan (pullero nimeltä Reiska!)  :)



Viiru ja takana Mirri



perjantai 20. heinäkuuta 2012

Award!

Tyttö ilman helmikorvakorua blogin Sonia muisti minua haasteella ja tässäpä tämä sitten tulee. Tarkoituksena on siis kertoa seitsemän faktaa itsestään.
1. Asun ensimmäistä kertaa syntymäpaikkakuntani ulkopuolella. Muutin Kanta-Hämeestä PK-seudulle tänä vuonna helmikuun alussa.

2. Vanhemmiten tuntuu kuin aika todellakin menisi tuplasti nopeammin kuin "lapsena".. Kurjaa.

3. Saan helposti näppylöitä jos jokin asia stressaa minua. Stressaan suhteellisen helposti. Nytkin sain näppyjä koska stressasin kesälomalle lähtemistä! Saab varmaan lomaltapaluu-näppyjä kanssa??!

4. Mirri kissani on täällä asuessaan erikoistunut keittiön tapetin repimiseen. Tämän takia keittiö-remonttia pitäisi alkaa harkita tosissaan. Eloi nou nou kaikille kivoille tapeteille..

5. Olen toisinaan hieman epäsosiaalinen, tätä pitäisi kehittää.. Mutta välillä vaan kaipaan omaa aikaani.

6. Rentoudun suihkussa seisten kuuman veden alla. Paha tapa joka pitäisi kitkeä pois..

7. Olen erittäin aamu-uninen. Herääminen ei vain ole helppoa. Illalla myöhään kukkuminen kylläkin onnistuu. Olen yrittänyt opetella parempaa unirytmiä, heikoin tuloksin. Aamulla väsyttää yhtä paljon olinpa nukkunut 7 tai 10  tuntia..



***********************

tiistai 17. heinäkuuta 2012

A Saucerful of Secrets

Tässä kuva-arkistojen kätköistä pinkit eläinprintillä kuorrutetut kynteni. Aluslakkana pinkkiä Goshin lakkaa, jota en nyt nimeltä millään muista.  Päälle laitoin kerroksen vaaleanpunaista Milanin holo-lakkaa blingiä tuomaan.


Pinkit kynnet olivat ihan liian tyttömäiset minulle, joten kaivoin esiin kauan sitten unohdetut Konadit. Nyt voisikin alkaa leimailuja uudestaan harrastamaan kun kynsillä on pituutta ja lakat kestää pidempään (kiitos geelikynsien)
En ymmärrä miksi tuo kuvion kohdistaminen on niin hankala juttu kohdallani. Kuviot menee ihan minne saattuu, joten graafiset kuviot saavat odotella levyillä vielä jonkin aikaa...



sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Orly Spritz Dry

Tilasin tämän monessakin blogissa vilahtaneen Orlyn pikakuivattavan suihkeen Ebaysta. Hinta taisi jäädä alle 15 euron kaikkine kuluineen. Suomesta ostettuna hinta korkeampi, noin parikymppiä tietääkseni. Miss Lis Oy ainakin myy.. 

Idena on siis lakkakerrosten VÄLIIN suihkauttaa tätä ihmeainetta, jolloin operaatio nopeutuu kun ei tarvitse odotella jokaisen kerroksen kuivumista tunti tolkulla. Aivan mahtavaa kaltaiselleni hätähousulle joka onnistuu muutoin sotkemaan lakkaukset heti malttamattomuuttaan. Tässä plussat ja miinukset lyhyesti.

+ hyvän tuoksuinen
+nopeuttaa kynsilakan kuivumista ja koko operaatiota huomattavasti. Helpottaa elämääni.. :D
+ laatu-hinta kohdillaan ulkomailta ostettuna
+iso pullo kestää pitkään käytössä

-täytyy tilata ulkomailta jos haluaa edullisemmin eli toimitusaika saattaa olla pitkä (eli täytyy tilata ajoissa uusi pullo ennen vanhan loppumista..)
-koukuttaa eli pakko hankkia uusi pullo vanhan tilalle..


Muita faneja tämän tuotteen kohdalla?


Päivettävä kasvovoide?

Olisiko teillä vinkata kesäksi käyttöön (edullista) päivettävää kasvovoidetta? Mulla on ennestään käytössä Biodrogan oma pigmentoitu kasvovoide ja Garnierin BB-voide mutta molemmat antaa iholleni liian oranssisen sävyn joka ei ole kiva juttu ollenkaan. Oranssisuus tulee esiin vasta jonkun ajan kuluttua levittämisestä, ilmeisesti hapettumisen tai muun reaktion tuloksena. Nyt olen yrittänyt himmailla sävyä puuterin avulla, mutta kesällä haluaisin olla melko nude meikin suhteen, joten siksi uusi voide hakusessa..

Vinkkeja otetaan vastaan vaikka voide löytyisikin testiin lähiaikoina!

torstai 12. heinäkuuta 2012

Trailblazers



Kun edellinen epilaattori sanoi sopimuksensa irti ennen muuttoani, meni näin kauan ennen uuden ostamista tilalle! Höylääminen vaan alkoi kyllästyttää ja Anttilan tarjous houkutteli aivan liikaa. Rowentan epilaattori maksoi siis tarjouksessa vain 25 euroa. Edellistä pienempi mutta kova äänisempi karvannyppijä tekee hommansa edellisen tavoin. Hip hurraa! Paras ostos vähään aikaan. Tämä pieni valkoinen kaverini pinkein yksityiskohdin on kahdella nopeudella toimiva ja mukana on pallomaiset nystyrät. Niiden idea on hieroa ihoa, jotta ihokarvojen nyppiminen ei tuntuisi niin ilkeältä.

Kahden käyttökerran kokemuksella pidän tätä oikein mainiona ostoksena - etenkin huomoiden edullisen hinnan.


Ps. en ole mitenkään herkkänahkainen joten en osaa sanoa onko noista hierontanystyröistä apua...





keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Miss Take!

Aina ei voi onnistua. Hiustenvärjäyksessäkään.  Etenkään tee-se-itse kotivärjäyksessä. Olin niin kyllästynyt kulahtaneeseen hiuksistooni että päätin  puoli yhdeksän illalla lähteä Cittariin polkemaan ja hakemaan punaista hiusväriä.

Eihän siellä ollut niin punaista kuin käyttämäni suoravärit. Tosin aurinko oli mukavasti haalistanut suoraväriä oranssiseksi viikkojen mittaan, joten ajattelin värin asteikon olevan "hällä-väliä". Nappasin hyllyltä hieman alle kymmenen euroa maksaneen Schwarzkopfin hiusvärin. Sävynumero 43 ja nimi Red Passion. Kello kun oli siinä vaiheessa jo niin paljon että kassatäti kuulutti putiikin menevän hetken päästä kiinni, ei enempiä pohdintoja hyllyillä kerennyt tekemään..


 
 
Kotona iskin värin päähäni ja lopputulos oli seuraava.


Huomatkaa lyhentynyt tukka ja ignooratkaa kuvakulma! Kävin Miehen ystävän käsitelyssä ja annoin lähes vapaat kädet tyylin ja leikkauksen suhteen. Mies sanoi että hiusten tulee yltää olkapäille ja oma vaatimukseni oli ettei otsatukkaa leikata lyhyeksi koska en sitä jaksa laittaa aamuisin ennen töihin lähtemistä.

Ja jos joku ihmettelee miksi olin hylännyt suoravärit, niin syy löytyy tulevasta kesälomareissusta. En nimittäin halua sotkea lomapaikan saunaa/suihkutilaa samaan kuntoon kuin meillä kotona on. Olemme kaksi viikkoa Karjalassa, joten suihkussa ja saunassa tulee varmasti käytyä muutaman kerran. Eikä aikaa ja aineita pinkkien lattioiden kuuraamiselle löydy lomalla..  :)